here is all the 60 different reciepes
I think I can?
i'm very excited...
being part of pixies
"putting up: blogging event"
slicing fruit, chopping vegetables, cooking, steaming, mixing
and finelly pouring in clean hot glasses..gives a lot of satisfaction.
someone invites you to a dinner or just to drop by for a cup of tea,
bringing one of your home made delights..gives a lot of gratification.
if you are feeling down and not in the mood, try to do a marmelade...
the parfume that will fill your kitchen, even floating out in the living room..
it will give you a kick, it will make the smile turn back on you lips.
I promise!
now, the recipe seams very complicated..
but it is easier to do, than figure out what it is written!
this is what you need:
500gr of oranges (possibly organic)
500gr of Golden delicous
800gr of plain white sugar
20gr of black tea leaves
2 pieces of cinnamon (ca 3-4cm each)
peel(I use an IKEA vegetable peeler) the oranges and squeeze the juice,
pour the juice in a big bowl.
chop the orange peel and put in a saucepan, cover with fresch water(just to cover the peels)
and give it a boil.
let cook for about 30min.
set aside.
in the meanwhile peel and slice the apples
pute the slices together with the orange jucie and let marinate.
boil 9dl* of fresh water.
when you see the first bubbles, put the tea leavs in.
leave it in infusion for 8min.
pour the tea through a sieve.
put the tea leaves aside and pour back the tea in the pot.
add all of the suger and let it simmer for 10min on meadium heat.
now, in a large pan you put all of the ingredients:
the peels and their boild water
the sirup of tea and suger
the orange juice and the sliced apples
the cinnamon sticks
1 tablespoon of tealeaves
cook the marmelade on gentle heat for almost 2 hours, using a wooden spoon to stir.
it is no use boiling to shorten the time of cooking.
when you are doing marmelades you have to give it all your attention.
after almost one hour and a half,
try the consistence of your marmelade like this:
spoon a teaspoonful of marmalade on to a chilled plate.
Allow it to cool for a minute back in the fridge or just blow to refrigerate.
incline the plate, and if the marmelade is not moving, it is ready!
if it is slippimg down, you need to cook more.
try again in 15min
remeber to take away the pan from the heat
when you are doing the "plate-test".
when the marmelade is ready, take out the cinnamon sticks,
pour in clean glasses using a ladle and a marmelade funnel.
close thight and put the jars up-and-down until perfectely cold.
keep your marmelade in a cool, dark, dry place.
sorry for my english translation, I can't blame you
if something isn't clear enough..
but please ask me and I'll try to explain it better.
for the italian version:
questa marmellata l'ho trovato sul libro di marmellate che mi ha regalato laura(66)
.non vedevo l'ora di provarla...mi ha subito intrigato.
sono rimasta entusiasta!
è buonissima!!!!sembra complicata leggere il procedimento ma è più facile farla che leggere.
vi serve:
500gr di arance
500gr di mele golden
800gr di zucchero
20gr di tè nero in foglie
2 stecche di cannella
sbucciare le arance e spremerle.
tritare le buccecoprire di acqua(devono essere appena appena coperte)e fare bollire per 30min.
lasciare intiepidire.
sbucciare le mele e tagliarle a fettine sottili.
metterle nel sucoo di arancio.
lasciare riposare
in un'altra pentola far bollire 9dl di acqua, alle prime bolle
mettere il tè in infusione per 8min.
filtrare il tè(non buttate le foglie) ed aggiungere lo zucchero.
far cuocere per 10min.
a questo punto in una pentola grande mettete:
le bucce ed la loro acqua,
il succo di arance e
le fettine di mele
lo sciroppo di tè e
zucchero
le due stecche di cannella
1 cucchiaino di foglioline di tè
fate cuocere per ca 2 ore a fuoco basso.
fate prova piattino.
la marmellata è pronta quando non si muove dal piatto inclinato.
invasate e capovolgete.
è ottima con formaggio lerdaamer
è ottima con il pane integrale
è ottima con il pane di semola..
è semplicemente ottima!!
* 1dl = 100ml so 9dl= 900ml about a liter
how to convert
ps. thanks for the help rose!!!
15 commenti:
Hey Brii..what's up? in english now?
Ehh.. ma io lo sapevo che eri brava a fare le confetture e le marmellate!!!
Ci troviamo sempre a quest'ora vero?
Bacioni
Silvia
of course..all for pixie!!
hehe
ma adesso tutti a nanna!
un bacio e buona notteee
Ha un aspetto magnificissimo! Ora sono piena di marmellata all'arancia, ma la voglio provare!
Ciaoo,
Aiuolik
buon giornooooo!!!
grazie!
è venuta davvero buonissima!
un pò amarognola, di giusta consistenza...
bacioniiii
I think you did an incredible job with your translation and I understood you perfectly!
I love the opening of your entry it sounded like poetry. :)
Thanks so much for taking part- this is really an interesting marmalade with tea in it. Love it!
good morning rose..
and thank you!!
I was a little bit worried...
I wanted to be as clear and simple
as possible.
fantastic!!
thanks for passing by.
bacioniii
Ahiòòò, Brigidaa...ma nn ci capisco un tubo!!!Hihihihihi...
Tradurremo....
E...mi sa che la faremo!!!!!!!!!
Bacioni
Brii, le marmellate amare sono fantastiche... me ne fai assaggiare un po'?!
Claud
simoooo..
in fonfo c'è il link per la ricetta in italiano.
hihi
ah, claud adoro le marmellate amare...
certo..dividiamo!!!
oh yeah!!
bacionii
che bontà, io adoro le marmellate, dolci, amare, tutte! Un bacio :*
Hi Bril, thank you for partaking in the 'Putting up' event. You did an excellent job with your translation:) The Black Tea Marmalade looks stunning!
Rosie x
ciao rosie...
thank's for passing by.
I'm very happy to do the "putting up" together with you.
baci
Le arance cominciano a scarseggiare, ma se ne trovo di decenti la provo di sicuro!
ciao elisabetta
che bello che sei passata da me!!
grazie grazie
ti ho giù detto che mi è piaciuto un sacco il tuo menu per la trattoria??
brava brava.
se riesci prova a farla...e poi mi dici. si si
bacio cara
A marmalade with tea...the only thing on my mind right now is that I've probably died and gone to heaven:) What a great idea!
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