22 aprile 2008

kumquats marmelade

look for all the other 60 amazing recipes:
I think I can?




this an other marmelade I want you too know...e very particular one, very special one.
perhaps it will take part in
pixies and rosies





the kumquat tree is a very special plant.

it have even it's green leaves perfumed!

it grows slowly, and in all the Mediterranean region.

I live on the Garda Lake, and here when it is big enough, it can be planted in the ground.

now, my little tree, haven't got many fruits to talk about, yet...

so I went vist my mother-in-law.

together we collected ca 700gr of kumquat fruits...

and I went happily home with the promise

I would give her a small try of my marmelade experiment!

if you do it the "right" way you should remove all small seeds the kumquat contains..

but with this reciepe, you don't need to. :)


so...here we go!



for the Italian version:




you need:

500gr of Kumquat fruits (whole)

500gr of gelling suger 2:1 or

1 kg with plain sugear

1 tablespoon of fresh ripped Ginger

1 little glass(ca 50gr) of Cointreau Liquor





wash and dry the kumquat fruits.

chop them in very fine slices( wtih the peel)

mix the slices with the sugar, and the ripped Ginger.

let it marinate for 4 or 5 hours.

you can even let it marinate all the nigh in a cool place(it putted it all outside)

then heat the marmelade up and let it cook for the time it needs to gelify.




I usually let all marmelade cook very slowly, so it doesn't make much foam.

it is a pity you have to take and throw away the foam.

it took ca 25min for my marmelade to gelify.

but then even the seeds where tender.

if you use normal suger, it will take about 40-60min to gelify.




you can taste de gelification, by putting a teaspoon of marmelade on a plate.

tilt the plate, and if the marmelade doesn't move, it means it is ready.

take the pot of the fire, while doing this.

when the marmelade is ready, put in clean jars.

close tight and put them up-side-down to cool.

always keep marmelade jars in a cool, fresh and dark place.




aaaah, I forgot to tell you..of course also this marmelade is bitter. :)


ps...please correct my English :)









18 commenti:

Silvia - Magnolia Wedding Planner ha detto...

Tesoro lo sapevo che avresti partecipato!! Sicura che come la tua di marmellate non ne hanno mai viste!!
Buona notte cara
Silvia

brii ha detto...

buon giornooo silvia!
si si..sono d'accordo con pixie che poi sceglieremo una delle marmellate che metto.
me ne mancano due..
hihi
quanto mi puace fare marmellate!!
buonissima giornata
bacioniii

Anonimo ha detto...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.

Anonimo ha detto...

E' bellissima e originale questa marmellata, complimenti! Elga

roxina ha detto...

Ciao Brii, le tue marmellate sono sempre uno spettacolo!
Brava brava :*

NADIA ha detto...

Deliziosi i Kumquat, però in marmellata non li ho mai provati, devono essere deliziosi!
Nadia - Alte Forchette -

Lo ha detto...

wow la marmellata di kumquats che manco so dirlo figurati farla ;) un abbraccio

brii ha detto...

thanks dieta for passing by....
sure will come and see you in your blog..even if it is a bite difficult to understand..beeing all in portoguise.
it seems to me you are doing a great job!
kisses

elga, roxina, nadia e lory..
non vedevo l'ora provare a farla!!
se l'anno prossimo anche il mio alberello ne produce una bella quantità...ve ne faccio da provare.
bacioniiii

Claud ha detto...

Mmm deve essere davvero buona (ho giusto del pane tostato!!! da utilizzare)...
;)
Claud

Martissima ha detto...

Ehiii ma come sei marmellatosa, complimenti.......
Dimmi un pò dov'è la val sorda, che vengo a pucciare la marmellata, con quel pane lì sottooooo
Ciaoo!!

Martissima ha detto...

Brii, scusa ma il link della ca'verde
ci manda alle pagine bianche, forse ti conviene mettere questo http://www.agriturismocaverde.com/
che dici? di nuovo salutoni e bacione.

brii ha detto...

claud...è buona davvero...
con una fetta di pane tostato poi..mmmmmm

grazie mille, astro!
..vado e cambio il link subito.
val sorda...qui dietro casa mia...
ti aspettooooo!
bacioniiii

Monique ha detto...

bellaaaa!anche io kumquat in chutney la settimana scorsa..!complimenti per il blog!

brii ha detto...

buon giornooo monique
grazie di essere passata...voglio la ricetta del chutney!!

bacioniiii

marcella candido cianchetti ha detto...

peccato che non conosco l'inglese e non posso accedere tua ricetta che già dall'immagine sà di bontà ciao

brii ha detto...

ciao marcella...
ho messo il link all'inizio della ricetta in italiano
questa:
marmellata di kumquat

http://www.peccatidigolaediamicizia.com/viewtopic.php?f=71&t=954

grazie cara.
bacioniii

marcella candido cianchetti ha detto...

grazie vado a leggere ciao

marcella candido cianchetti ha detto...

ottima ed insolita ciao

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