16 novembre 2008

WHB #158 - red radish jam


Image Hosted by ImageShack.us WHB #158 round up!!

wellcome to this week's WHB.
this week we are hosted by Heather from
Diary from a Fanatic Foody

I wish to thank Kalyn for the idea and Haalo for taking care of us.
thanks girls!! :)
do you want to join?
read here and here


I have a lot of recipe books, specially preservs, marmelades and jams.
I'm very appassionated in making jams and marmelades...
especially if they are with unusual ingredients.

this is!!

from the book:
"la natura sottovaso" - "fruits and veggis in jars"
recipes for thermomix 21.
a very appreciated gift from my friend Nilla Bertani!

you need:

400gr of red radish (Raphanus sativus)
3 oranges
2 apples*
400gr of caster sugar

cut away the top and the buttom of the red radish. cut in pieces
peel the oranges and cut in slices
peel the apples and cut in pieces.

cop the red radish (with a knife or with a mixer.
put in a pot together with the orange and the apples.
cook for ca 15-20min and then add the sugar.
let cook softly for other 40min.

pour in clean jars and close lides.
put the jars upside down to coolen.
store in a cool, dark place.

you must try it! :))))
it is fantastic with just simple white yogurt,
with a soft, creamy cheese, but also on bread for an unusual breakfast.
incredibile!

Brigidaa_te:

*
use apples that are not to strong in taste (not granny smith o fuji f.ex),
the best sould be two small, puckered apples you don't know how to get rid of. :)
see you next week at siri's corner
for the italian version:

14 commenti:

  1. Urca ma dai!!!!!!!!!!!!
    Marmellata di rapanelli....che forte!!!
    Ma com'è il sapore? Dolce o pizzicantino?
    baci!

    RispondiElimina
  2. ciao simoooo
    è dolce e un non sa di rapanello...io pensavo di si. :)
    si sente l'arancia in sottofondo, e la mela dà un tocco di ruvidezza...non cuoce tantissimo quindi la mela non si dissolve.
    a niki piace tantissimo, la mangia direttamente dal vasetto.
    è buonissimo nello yoghurt....e mi è piaciuto tanto con la philadelphia..ma credo che ci stia anche con un fomaggio più saporito..devo provare.

    buonissima serata
    :)

    RispondiElimina
  3. ma quest anon l'ho mai sentita...Bri sei un vulcano! bacioneeeeeeeeeeee

    RispondiElimina
  4. Questa marmellata deve avere un gusto veramente particolare!! Ma poi con cosa la servi???
    bacioni

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  5. Non ho mai visto una marmellata come questo - Wow!

    RispondiElimina
  6. Ieri ho fatto una marmellata strana (soon online), ma questa la batte di gran lunga :-) Io non ho mai amato i ravanella e questa sarebbe una variante per farmeli piacere :-)

    Una buonissima settimana
    Alex

    RispondiElimina
  7. buon giorno amicheeee
    qui sul lago più bello d'Italia c'è una giornata bellissima.
    dopo un paio di facende domestiche particolarmente divetenti (seeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!)
    sto andando in palestra..ciacolare :)))))))

    @loryyyyy...hahhaa...più strane, più brii .:)))))

    @manu&silvia...niki la mangia direttametne dal vasetto, io l'ho messo nello yogurt bianco magro e ho provato con la philadelphia...mmmmmmmm ci sta!!

    @haalooo.....in italiano??? wow!!!
    grazie di essere passata!!
    :)

    @alex....siiiii...guarda che questa l'ho fatta con dei rapanelli che erano in frigo da una settimana...mi stavano pregando di usarli per qualcosa. :))))

    amiche...vi auguro una splendida giornata.
    buonissimo inizio settimana.-
    bacioniii

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  8. wow, this jam looks amazing. i've never heard of such a unique combination.

    è la ricetta italiana?
    eller en svensk recept?
    or none of the above?

    scrivi sempre in italiano . . . men blognamnet är svensk!

    hmmm. what does this mean? an enigma? . . . or . . .

    är du svensk, e abiti in Italia?

    sono confusa! hjälpe mig!

    RispondiElimina
  9. hejsan anna....
    hmmmmmm....vet du att du är den enda som märkt att namnet är på svenska??

    det är en lång historia...
    men....jag kör den korta versionen:
    svensk , bor i Italien sedan 26 år..
    ville skriva blogget både på svenska och italienska...med det blev för komplicerat.
    sååååååååå...vem är du dåååå??
    :)))))
    skriv och berätta!!!

    ha en trevlig kväll.
    bacioniiii

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  10. ok, it all makes sense now :) great to meet you!

    vem är jag?
    an aussie who knows a few words of swedish and a few words of italian :)
    min man är svensk
    e sono stata a roma per sei mesi a imparare la lingua italiana. molti anni fa (1999)!!!

    RispondiElimina
  11. I'd like to invite you to have a look on a funny home-made decoration - the radish mouse on cold spread.

    http://hubschrauber.wordpress.com/2008/12/18/maus-auf-brot-hors-doeuvre/

    Best regards from Germany
    Rosemarie

    RispondiElimina

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