welcome to this week's herb blogging!!
we are hosted by Wiffy from Noob Cook
thank's for hosting Wiffy!!
Haalo from Cook (almost) anything at least once
is the new Weekend Herb Blogging Goddess-in-Chief !!
she will take care of all of us, from now on :)
thank you Kalyn for this interessting and affascinating idea!
do you want to join? read all about it here and here
this week I would talk to you about an other beautiful tree..
the persimonn, or Sharon Fruit or Japanese Persimonn....
The persimmon is a multitrunked or single-stemmed deciduous tree 5-8 meter high and at least as wide!! as a grown up plant it can give uptil 200kg of fruit!!the leaves are often pale, slightly yellowish green in youth, turning a dark, glossy green as they age. Under mild autumn conditions the leaves often turn dramatic shades of yellow, orange and red. it is not a popular plant in new italian gardens anymore, beacuse of its very heavy shade underneath...it is practically impossible to grow anything under! even the grass has a hard time!Tea can also be made from fresh or dried leaves. the latin name is Diospyros kaki, which comes from greek and means "the fruit of God", the tree is brought from China were it is originated, there it is found wild at altitudes up to 1,830-2,500 m. The first trees were introduced into Palestine in 1912 and others were later brought in from Sicily and America.
in Italy we eat them as fresh fruit or make jams...but I found a very interesting recipe of doing Persimonn pickles..
I went to pick some Persimonn and try to do it.
It is a little bite long to do, but it really worth it...they are delicous!
you need:
5 or 6 yellow persimonn (they must be unriped, yellow and hard)
white vinegar
white wine
extra vergin olive oil, or vegetable oil if you prefer.
put the persimon in a big glass jar, cover with a mixture of half white vinegar and half white wine.
be sure that you cover the fruit completely, if not, they will turn brown.
close the lid, and let marinate fo 15 days, in a cool place.
after the 15 days take our the fruits and cut them in very tiny slices, the smaller and tiny they are, the better it looks for serving. let them dry for a day on a dishcloth.
put the slices in smal glass jar and cover with oil. always start with little oil on the bottom and then put the slices. press gently and cover with oil, before closing give the jars a little knock on the bottom to get all the bubbles up. if needed fill with other oil.
let rest for a month.
this pickle is perfect with French cheeses like Camembert and Brie.
see you next week at Heather from Diary of a Fanatic Foodie
for the Italian version:
15 commenti:
Ciao brii,
raggiungo il tuo blog con la classica catena commento-blog-commento ecc...
in primis complimenti in generale, in secondis complimenti per questa ricetta: l'albero di kaki del mio giardino dovrà darsi da fare il doppio quest'anno!
a presto,
wenny
ciao wenny!
grazie di essere passata.
mi farebbe piacerissimo se lo provassi...io sono rimasta entusiasta. non pensavo che si potessero mangiare acerbi..
ma ti dico..sono deliziosi.
ti auguro buonissima domenica.
bacioniii
questa poi... Briii anche i cachi mi metti in conserva, ma se lo hai fatto tu mi fido!!!! baci Ely
ciao bri sono buonissimi i cachi.
ho cambiato blog la mia nuova casa adesso è: http://ledeliziedellagiovaneeta.blogspot.com
baci veronica
What a wonderful labour of love! This looks fantastic ... such a great use of persimmons! =D Thanks for submitting this lovely recipe to whb!
Proprio non mi aspettavo che i cachi andassero sott'olio, bravissima! Elga
che sorpresona questa ricetta di caki,un modo decisamnete nuovo per conservarli e adoperarli
Cavoli,Bri sei sempre originalissima!!
BRAVISSIMA!!
Abbiamo una sorpresa per te!! Un premio!!
Puoi passare a ritirarlo da noi!
BACI
CAstagna & Albicocca
La mia piccolina ha cambiato casetta:-) http://ledeliziedellagiovaneeta.blogspot.com/ andatela a trovare che lei ne sarà felicissima:-)
Annamaria
ciao cara Bri...ho prenotato il B&B :)....e ho scoperto che quest'anno la nostra pianta di cachi è rimasta a riposo....un bacione
Davvero curiosa questa preparazione...brii, passo ogni tanto ma prometto che diventerò assidua!venire a trovarti è ritrovare un po' di aria di casa(sono originaria della Franciacorta ma ho trascorso tantissime estati sul Garda..).
Poi hai sempre idee sfiziose, complimenti!
Buona giornata
saretta
Brii giuro che se oggi trovo i kaki giusti questa la provo,mai visto i kaki si fatti,davvero curiosi ;-))
buon giorno amici e buon san martinoooo!
@ely..è stata una piacevolissima sorpresa...ho chiesto la mia amica laura se me ne dà ancora di kaki..mi è piaciuto tantissimo!!
@veronica...grazie per avermelo detto..vengo subito e cambio il link!
@wiffy...thank's for pasing by and thank you for all the work yo done...wonderful recap!!
@elga..grazie!! nemmeno io..ma mi incuriosiscono tantissimo le conserve "strane"..e se posso provo. ammetto che è un'anno che aspetto di poter fare questa ricetta. l'anno scorso i kaki mi sono scappati..e non ne ho potuto fare. quindi quest'anno..ero attentissima..:)
@gunther...si vero che è un bel modo?
@castagna ...una sorpresa?? un premio?? arrivooo!! evvia!
@annamaria..grazie vado vedere subito!!!
@loryyyy...ho visto a 4 km dal centro..si scarpinaaaaaa :))))
dai che scherzo!!! non è vero!!!
dai che fra poco ci vediamo!!!!
@saretta...grazie di essere passata...e....se ci torni sul lago..dimmelo...due passi con brii?? :))
@lory..si dai, cosi mi dici. ricordati che devono essere acerbi, duri e gialli. se no..non riesci poi a tagliarli a fatte.
amiciiii...vi auguro un buonissimo martedì!!
bacioniii
Trovati !!!
Oggi li preparo ,-)
lory..sono contentissima!!! dai che poi mi dici se ti piacciono!!!
un bacione cara e grazie che provi la ricetta!!!
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