on of the fantastic things when your "zapping" in the bloggosphere is that you learn new things all the time and you always meet many different persons.
I was cruising in zorra's blog, when I read an interesting thing...
the weekend herb blogging...
following the link...I found myself in Kalyn's Kitchen
wow!
the more I read, the more I liked it!
this weeks WHB is hosted by
haalo from cook (almost) everything at least once
thank's for hosting haalo!!!
here you find this week's fantastic round up
so here I am...putting together a small thing to participate with...
you need:
6 lemons (organic)
3 sprigs of Rosmary
1 tsp of Juniper berries
1 chili
5 tbls of coarse salt (larger grains)
wash the lemons and sting them with a needle (or you can use a fork, that's quicker).
let them marinate, with 2 tbls of coarse salt in big basin covered with fresh water for 24hours.
the day after dry them with a cloth and put them in a glass jar.
add the Juniper berries, the crushed chili and the rest of the salt.
cover with water.
let rest in a dark cool place for a month.
these lemons are very similar to the Maroc lemons, and can be used in the same way.
limoni confit al rosmarino
brigidaa_te:
come on...put something together and participate too!!! :)
12 commenti:
mizzegaaaaaaaaa...sei tutta in inglese...vabbè ti strabaciozzolo che mi manchi! :)
Uh che bellezza!
Ho sempre voluto fare anch'io una cosa del genere, poi manca il tempo, oppure non ho tutto l'occorrente sotto mano e addio buone intenzioni...ma guarda caso stasera vado a fare la spesa, quindi questa volta il confit non mi scappa!
Nadia - Alte Forchette -
buon pomeriggiooo amicheeee!!!
dai dai particpate anche voi! è davvero un cosa carina.
basta un semplice piatto con un'erba aromatica, una verdura, un frutto o un fiore.
lo fanno dal 2005, pensa un pò!!
loryyyy..si dai qualche volta mi impegno..hahaha
ultimamente faccio confusione con le lingue, rispondo ai tedeschi in inglese, agli inglesi in svedese e i poveri tedeschi in italiano. hahahaha
sono fusaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
nadia..dai prova..era da tanto che le volevo fare anch'io.
magari era meglio aspettare i limoni succosissimi di dicembre..ma non potevo più aspettareeeeee. eh eh
buonissimo venerdì sera..qui ci sono quasi 20° ..il sole è arancione e si specchia nel lago..
che bellooooooo!!!!
bacionii
°___° ho sbagliato blog ....? è qui brii.....? forse ci sono interferenze c'è in atto un 'invasione Ingleseeeeee!!!!!! ^__^ brii che mi combini ....non ci capisco nulla -__-
povera me mi tocca usare il traduttore di google ihihihihi!!!!
cmq a grandi linee credo d'aver capito che si tratta proprio di una bontà ...ihihihi!
ciao un bacione e buon weekend
mayyyy...ma daaaaai..
la ricetta in italiano la trovi in fondo.. hihi
cmq..siiiii...non vedo l'ora che siano pronti per usarli.
buonissimo week end tesoro...io lavoroooo
bacioniiii
Belli.....ancor di piu' perche' non c'e' pericolo di botulino ;) ahahahhah ciao Bri, buon fine settimana, bacio.
buon giorno emiliaaaaa!!!
hahahaha...hai visto..sono perfette per te!!!
buonissimo fine settimana!!!
qui c'è sole, vento fresco , nuvole bianche ...e un mucchio di norvegesi da portare in giro!!!hihihi
bacioniiiii
ciao buona domenica
baci very
buon giornoooo veronicaaa e buonissima nuova settimana!!
bacioniiiii
so, it's kind of a pickle?
Thanks for the nice comments about my blog. So glad you liked it and glad you decided to participate. Love the sound of this, and the addition of rosemary seems perfect.
ciaooo nate & annie!
happy you passed by in my blog!
thanks!
if you refer as a pickle something sweet&sour it's not.
this is a lemon with a slight aroma of rosemary and some sting in it.
i've put two dried chilies so perhapes mine will sting a little more than normal. :)
you slice it and you serve it with grilled chicken f.ex.
if you try it please let me know what you think of it!
see you soon!
ciaoo kalyn...what an honour!!
thanks for passing by. :)
thank you for the great idea!
I'll try to hang in future too!
see you soon!
bacioniii
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